Komple Ev Tadilat Dekorasyon
Komple Ev Tadilat
Her işte olduğu gibi işe başlamadan önce plan yapmak işi kolaylaştırır. Önce evinizle ilgili hangi değişiklikleri yapmak istiyorsunuz karar vermelisiniz. Ev senin gibi canlıdır. Seninle birlikte yaşlanır ve zaman gelir ölür. Eşyalar eskir, duvarlardaki boyalar dökülür, tesisatlar eskisi gibi kullanışlı değildir. Kısacası eviniz değişim için sizlere alarm verir. Sen ne kadar özenle temizlik yapsan da sanki temizledikçe kiri açığa çıkar. Banyon eskisi kadar ferah değildir. Ve bütün bunları fark ettiğinde evinde komple bir tadilat yapılması gerektiğinin farkına varırsın. Gözün korkabilir çünkü yapılacak işler hiçte az değildir. Ama doğru bir planlama yaparsan hiç de zor değil!
Komple Ev Tadilatı Nasıl Yapılır?
İşe önce eski olanı yıkmakla başlanılmalıdır. Yıkım yaptırmadan önce ihtiyaçlarını düşün. Mutfağının genişlemesini mi istiyorsun? Hiç kullanmadığın bir odanı diğer odanla birleştirmek mi istiyorsun? Ne yapmak istediğini planla ve yıktır.
Komple ev tadilatı iki şekilde yapılır. Alt yapı ve üst yapı olarak planlanır. Alt yapı çalışmaları bütün kırım döküm işlerini kapsar. Yıkım işlemi bittikten sıra duvar bakımına gelir. Duvar kaplamalarının uzun ömürlü olması için seçilen ürünün kaliteli olması gerekir. Eski evlerin yenilenmesinde elektrik, su ve doğalgaz tesisatlarının tamamı değiştirilir. Özellikle elektrik tesisatı döşenirken elektrikli eşyalarınız nereye geleceğini iyi planlamalısınız. Ona göre priz konumlandırılması yapılır.
Komple Ev Tadilatı Aşamaları
- Eski kapılar ve dolaplar sökülür, Banyo duvarları kırılır.
- Aynı şekilde evdeki bütün fayans ve parkeler sökülür. Sonrasında moloz yığınları çuvala koyulur ve evden uzaklaştırılır.
- Kırım işleri biter, tadilat işleri yapılır sıra estetik işlere gelir. Kırılan duvarlara kum ve çimento ikilisi karıştırılarak astar atılır.
- Tüm yüzeylere ince katmanlar halinde şapla düzeltmeler yapılır. Parke ve fayans sökümü sırasında tahribat fazla olursa self leveling uygulaması da yapılabilir.
- Üst yapı çalışmaları denildiğinde akla gelen ilk iş seramik işidir. Genellikle seramik banyo ve tuvalet gibi ıslak hacimli yüzeylerde kullanılır. Mutfak ve koridorlarda da kullanılabilir.
Banyo Tadilatı
Banyolarda sık yaşanan sorunlar havalandıra yetersizliği, alanın işlevsizliği, sıcak suyun az gelmesi, ışıklandırmanın yetersizliği gibi sorunlardır. Banyo da bulunan duşa kabin, küvet, dolap, lavabo, klozet gibi eşyalar sökülür. Geriye sadece duvarlar kalacak şekilde tüm söküm işlemleri yapılır. Kırım işlemi kapsamında seramikler sökülür. İhtiyaca göre banyo genişletilecekse duvarlar kırılır, havalandırma genişletilir/küçültülür. Tüm bu işler yapılırken sıcak/soğuk su tesisatı yenilenir. Atık suyun gideceği yerler yapılır. Sıva altı çalışmaları bittikten sonra banyo dolaplarının, duşa kabin ya da küvet tercihe göre montajı yapılır.
Mutfak Tadilatı
Mutfak tadilatında zemin çalışılacağı zaman genelde taşla döşeme yapılır. Temizlik ve işlevsellik açısından daha kullanışlı olan taş döşeme çeşitlerini fayans, seramik gibi ürünler oluşturur. Fayans döşenirken kullanılan ürünün kalitesi kadar işçilikte önemlidir. Fayansların arasındaki boşluğu doldurmak için sıkılan derzin eşit miktarda uygulanması gerekir. Mutfak dolabı ve tezgahı seçilir, sipariş hazırlanır. Bu aşamada net bir şekilde ölçü almak çok önemlidir. Mutfakta genişleme çalışması yapıldıysa duvar örme işlemi yapılır. Mutfak tadilatında iç düzenlemeler kadar altyapı çalışmaları da önemlidir. Yenilenmesi gereken ya da değiştirilmesi gereken elektrik-su tesisatları tam bu aşamada yapılır. Prizler değişecek ise değiştirilir. Duvarlar için önce kara alçı yapılır sonrasında sıva boyama işlemleri yapılır.
Doğalgaz tesisatı da duvara bu işler uygulanırken yapılabilir. Duvar boyama işlemi bitirilir. Zemin hazır hale getirilir fayans ya da granit döşemesi yapılır. 1 gün ara verilir. Sonra fayans araları boşluğu doldurulur. Duvar ve zemin işleri bitince mutfak dolapları ve tezgahı takılır. Ankastre takılması gerekiyorsa montajı yapılır. Sonra tesisat işleri yapılır ve mutfak tadilatı sona erer. Mutfağı güzelleştirmek için küçük dokunuşlar yapılır. Mutfağa uygun süs eşyaları, avize, halı, mutfak masası gibi ürünler kullanılır.
Oturma Odası Tadilatı
İşten eve geldiğimizde ya da okuldan eve geldiğimizde günün yorgunluğunu atlatmak için oturma odasına geçeriz. Oturma odası dinlenme vakitlerimizi geçirdiğimiz çoğu zaman televizyon keyfi yaptığımız mekânların başında gelir. Bu yüzden oturma odası tadilatı önemlidir. Dekorasyon oturma odası için önemlidir. Duvar için seçeceğiniz rengin, seçeceğiniz oturma grubunun özelliklerine dikkat etmelisiniz. Rahatlatıcı renkler seçilebilir ya da duvarlara kağıt uygulaması yapılabilir.
Çocuk Odası Tadilatı
Ev tadilatı konusunda en eğlenceli yer şüphesiz çocuk odasıdır. Her anne baba çocuğu için en iyisini ister. Çocuğunuzun özgürce vakit geçirebileceği, verimli zaman geçirebileceği bir odası olması gerekir. Bu yüzden çocuğunuzun fikrini almalısınız. Komple bir değişim yapılacak ısı yalıtımı üzerinde titizlikle durulmalıdır. Aynı şekilde parke seçimi de odanın daha konforlu hale gelmesini sağlayacaktır.
Çocuğunuzun odasında duvarları rengârenk boyatarak onun yaratıcı kişiliği üzerinde etki bırakabilirsiniz. Ya da çocuğunuz sevdiği çizgi film karakterleri, tuttuğu takımın renklerini üzerinde barındıran duvar kâğıtlarını kullanabilirsiniz. Bu çocuğunuzun oldukça mutlu edecek motivasyonunu yükseltecektir. Duvarlar da olduğu gibi tavanlarda yaratıcı şeyleri tercih edebilirsiniz. Örneğin güneş sistemi, galaksiler, yıldızlar tavan tadilatı için harika seçim olacaktır.
Çalışma Odası Tadilatı
Çalışma odaları hem dinlendirici hem de işlevsel olmalıdır. İşinizi zevkle yapmanız açısından çalışma odası dekorasyonu büyük önem taşır. Kütüphane, çalışma masası/sandalyesi, kitap rafları, dinlenme bölümleri gibi alanları planlamanız gerekir. Duvarda kullanacağınız rengin enerjinizi arttıracak bir renk olması gerekir. Aynı şekilde aydınlatma konusunda titizlik gösterilmelidir. Çok loş bir ışık tercih edilmemelidir.
Komple Ev Tadilatı Kaç Gün Sürer?
Komple ev tadilatında ortalama büyüklükteki bir ev ortalama 7 gün ile 40 gün arasında hallolmaktadır. Ancak bu süre istediklerinize ve ihtiyaçlarınıza göre değişebilir. Çalıştığınız firmanın uzman olması, çalıştığınız ustaların profesyonel olması bu süreyi etkileyen faktörlerdendir. Elektrik işleri ortalama 2 gün gibi kısa bir zamanda halledilebilir. En geç 5 gün içerisinde bütün tesisat işleriniz bitmiş olur. Alçı, boya, fayans işleri en zahmetli işlerdir. 10 gün sürebilir. Zemin için fayans yerine parke düşünürseniz bu süre kısalabilir. Kapı ve pencere işleri tahmini 2 günde yapılır. Tüm bunlar değerlendirildiğinde ortalama büyüklükte ki bir evin komple tadilatı 30 gün içerisinde yapılabilir.
Anahtar Teslim Ev Tadilatı Ne Kadar Sürer?
Anahtar teslim boş bir daire minumum 30 gün maximum 40 gün sürmektedir.
Komple Ev Tadilat Sıralaması Nasıl Olur?
Yapılan planlamaya göre alt yapıdan başlanarak;
- Tesisat Yenilenmesi
- Fayans Kalebodur
- Boya
- Mutfak ve Banyo Montajları
Uygulama ve Ürünler Garanti Kapsamındamıdır?
İşciliklerimiz 2 Yıl Garantilidir.Ürünlermiz seçeceğiniz markaya göre 2 ile 7 yıl arasında garantilidir.
Fayans ve Kalebodur Sökmeden Tadilat Yapılabilir mi?
Evet yapılabilir fayans üzerine dolgulu astar kullanılarak sağlıklı bir uygulama gerçekleştirebiliriz.
Ürünlerinizi Sunum Yapabilecek Bir Showroom Bulunuyor mu?
Evet. İstanbul Pendik İlçesinde Showroom Bulunmaktadır.
Ev Tadilatında Elektirik ve Su Tesisatı Komple Değişmelimidir?
Yapı Dekor olarak evet değişmelidir.Çünkü tadilat sonrasında değişmeyen tesisatlarda ileriki zaman birimlerinde sorun çıkabilmektedir buda ekstra maliyet ve zaman kaybına sebep olmaktadır.
Şimdi Uygun Komple Ev Tadilatının Fiyatını Öğren